Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Bavorský vdolek Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 35 min

Typ přípravy: Smažení

Dobrota: Teplá, Sladká
Ingredience
  • bílý jogurt - 1 ks
  • citronová kůra - 1 ks
  • cukr - na posypání
  • cukr - 60 g
  • droždí - 30 g
  • mléko - 300 ml
  • polohrubá mouka - 500 g
  • povidla - 200 g
  • rum - 1 lžíce
  • sádlo - 20 g
  • šlehačka - 250 ml
  • sůl - 10 g
  • tvaroh - 100 g
Ingredience

V míse rozetřeme droždí s lžící cukru, třemi lžícemi mouky a 1/8 l mléka na řídkou kašičku - kvásek. Do vzešlého kvásku přidáme zbylý cukr a mouku, vlahý tuk, mléko ve kterém jsme rozkvedlali žloutky, sůl, rum, citrónovou kůru nebo vanilku a vše vypracujeme ve vláčné měkké těsto. Hotové dáme vykynout a zkynuté těsto rozválíme na vále asi na 2 cm silnou placku, vykrajujeme klečka, která necháme pod utěrkou ještě znova trochu kynout. Smažíme zakryté pokličkou a po otočení již bez pokličky.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =