Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Chlebová žemlovka s ovocem Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 50 min

Doba vaření: 20 min

Typ přípravy: Pečení

Dobrota: Teplá, Sladká
Ingredience
  • bílé víno - 50 ml
  • celozrnný chleba - 6 krajíců
  • cukr - na posypání
  • cukr - 4 lžíce
  • jablka - 3
  • máslo -
  • mletá skořice -
  • smetana - 200 ml
  • vanilková semena - z 1 lusku
  • vejce - 4
Ingredience

Jablka omyjeme, oloupeme, vyřízneme jádřince a nakrájíme je na několik centimetrů velké kousky. V hrnci rozehřeje bílé víno, přidáme trochu cukru a jablka ve víně krátce povaříme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vyložíme ji krajíci chleba, potom rozšleháme smetanu s vanilkou, skořicí a cukrem a touto směsí chleba zalijeme. Jablka vyjmeme z vína, poklademe je do mísy na zalitý chleba a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut, dokud pokrm nezezlátne. Podáváme pocukrované.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =