Sladké dobroty

Teplé Teplé
Slané dobroty

Teplé Teplé
Netradiční dobroty

Teplé Teplé
Dýňová polévka Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení
Náhled
Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 30 min

Typ přípravy: Vaření

Dobrota: Teplá, Netradiční
Ingredience
  • dýně - 1,5 kg
  • hrášek - 30 g
  • máslo - 150 g
  • muškátový oříšek - 1/4 lžičky
  • pepř - dle chuti
  • pórek - 2 ks
  • slepičí bujón - 1 l
  • smetana - 300 ml
  • špenátové listy - 250 g
  • sůl - dle chuti
Ingredience

Z dýně vykrájíme dužinu, odstraníme měkká vlákna a semena, nakrájíme ji na kousky dlouhé asi 2 cm. Ve velkém hrnci rozehřejeme 100 g másla. Přidáme pórek, přikryjeme a 10 minut zvolna dusíme, až změkne. Přilijeme vývar, přidáme kousky dýně, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, přikryjeme a zvolna vaříme, až zelenina změkne.<br /> Mezitím dáme zelený hrášek na 5 minut vařit do slané vody a potom jej necháme dobře okapat.<br /> Zbylé máslo rozehřejeme ve velké nádobě, přidáme špenát, přikryjeme a velmi zvolna dusíme 3 minuty, až změkne.<br /> Polévku rozmixujeme do krémova. Vmícháme do ní smetanu. Potom přidáme zelený hrášek a špenát, prohřejeme a ihned podáváme.
Přidat komentář
Jméno: Oveření (vepište výsledek): dva krát dva =